Sportweddenschappen

België-Andorra: 6-0 winst voor het EK2016

Sportweddenschappen

België-Andorra: 6-0 winst voor het EK2016

Vanavond, vrijdag 10 oktober 2014, hebben de Rode Duivels hun eerste kwalificatiematch voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk van 2016 gewonnen. Het werd 6-0 tegen Andorra. De Belgen speelden een goede match met mooie combinaties en goalen.

België-Andorra 6-0

Makkelijke match tegen dwergstaat Andorra

Het niveau van de kleine dwergstaat Andorra is niet te vergelijken met het topniveau van het Belgische elftal. Met ongeveer 30.000 personen met de Andorraanse nationaliteit is natuurlijk niet veel keuze om een nationale voetbalploeg te vormen. Het niveau van dit elftal is te vergelijken met eerste provinciale in België. Veel van de spelers bij Andorra hebben naast hun voetbalcarrière een gewone job. Zo is er een garagist, een tuinman en een kleuterleider. Onze Vincent Kompany verdient bij Manchester City in een week meer dan de volledige Andorraanse ploeg in een maand.

Andorra is met goede moed aan de wedstrijd op de Heizel begonnen. Het eerste half uur konden ze met veel geluk de 0-0 op het scorebord houden. Maar het was duidelijk dat ze niet aan de Belgen konden tippen. De kansen voor de Belgen bleven zich opstapelen. Na in het eerste half uur 2 de paal en eenmaal de deklat te raken was het na 31 minuten eindelijk raak, met een penalty kon Kevin De Bruyne de Duivels op voorsprong schieten. In 6 minuten tijd kon Kevin De Bruyne nog een goal maken en zorgde Nacer Chadli voor de 3-0.
In de 2de helft werd het nog meer duidelijk dat Andorra een van de zwakste ploegen van Europa is. België heeft de score verdubbeld naar 6-0 met 1 goal van Divock Origi en 2 goalen van Dries Mertens. Thibaut Courtois heeft deze wedstrijd amper de bal aangeraakt. Maar de weinige keren dat hij de bal had kreeg hij veel applaus van de supporters. Hoewel hij vorig weekend tijdens de wedstrijd van Chelsea tegen Arsenal een hersenschudding opliep stond hij vanavond toch klaar om voor de Rode Duivels te keepen.

De statistieken maken duidelijk dan Andorra te zwak was voor België. Het meest opvallende is waarschijnlijk het aantal passen, 700 van België tegen 50 bij Andorra. Maar ook de andere statistieken spreken voor zich: de Rode Duivels hadden 75% balbezit, 44 doelpogingen tegen 3 en 12 hoekschoppen tegen 0.

Maandag tegen Bosnië-Herzegovina

De volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK2016 in Frankrijk speelt België maandag al tegen Bosnië-Herzegovina. Dit zal een veel zwaardere match worden. Bosnië-Herzegovina wordt als een van de mogelijke ploegen gezien die in deze groep kan doorstoten naar de volgende ronde.
Maar Bosnië-Herzegovina heeft het in deze voorrondes nog niet goed gedaan. Ze hebben na 2 wedstrijden amper 1 punt. Op de eerste speeldag verloren ze met 1-2 tegen Cyprus. Vandaag hebben ze gelijk gespeeld in Wales. Als België maandag tegen hun kan winnen is dit een stevige klap voor hun. Ze zullen maandag dus extra hun best doen om zo nog mogelijkheden te hebben om de groepsfase door te komen.

België zal maandag wel weer op Eden Hazard kunnen rekenen. Hij kon vanavond niet meespelen omwille van een kleine blessure. Gelukkig hebben de Belgen zo veel kwaliteitsvolle spelers dat we hem vanavond niet gemist hebben. Ook Axel Witsel is geblesseerd, hij zal maandag waarschijnlijk nog niet klaar zijn om te spelen. De geblesseerde spelers waren vanavond wel aanwezig in het station om hun ploegmakkers aan te moedigen.

Golden Palace Sportweddenschappen

Bookmakers voor het EK2016

Natuurlijk kun je ook voor de kwalificaties van het EK2016 voor sportweddenschappen terecht bij de bookmakers. Voor de wedstrijd van vanavond was het duidelijk dat België ging winnen, ook de bookmakers waren hiervan overtuigd. Bij Betfirst kreeg je amper 1.001 keer je inzet als je had gewed dat België vanavond zou winnen.
Voor de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina van maandag 13 oktober 2014 zijn de kansen veel evenwichtiger. Zo krijg je 2.20 maal de inzet bij winst van België. De odds voor Bosnië staan op 3.10 terwijl je 3.20 maal je inzet krijgt bij gelijkspel.

België zou maandag normaal moeten winnen tegen Bosnië-Herzegovina. Ook bij de bookmakers is het duidelijk dat de Rode Duivels voor deze wedstrijd de meeste kansen hebben.

Heb je zin om zelf te wedden op de kwalificatiewedstrijden van het EK2016 in Frankrijk? Schrijf je nu in bij BetFirst en wed mee. Veel succes!

Related posts
Sportweddenschappen

Red Fan bij Circus Sportweddenschappen

Telkens als de Rode Duivels een interland spelen doet Circus Sportweddenschappen speciale acties onder de naam Red Fan. In deze post krijg je een overzicht.
Sportweddenschappen

WK 2022 in Qatar, de promoties

Een overzicht van de verschillende promoties, bonussen en aanbiedingen bij de Belgische sportweddenschappen aanbieders tijdens het wk voetbal 2022 in Qatar.
Sportweddenschappen

België op het WK 2022 in Qatar

Dit jaar vindt er in Qatar het WK voetbal plaats. Het gaat van start op 21 november 2022. Wij bekijken wat de kansen zijn van onze Belgische Rode Duivels op het WK2022.