Sportweddenschappen

België op het WK 2022 in Qatar

Wat zijn de kansen van België op het Wereldkampioenschap in Qatar?

Dit jaar vindt er in Qatar het WereldKampioenschap voetbal plaats. Het gaat van start op 21 november 2022 met de eerste groepswedstrijd tussen Senegal en Nederland en eindigt met de grote finale op 18 december 2022. Een Wereldbeker die in de winter plaatsvindt, blijft voor ons een raar gegeven. Maar het zal natuurlijk weer ongetwijfeld een grootvoetbalfeest worden in ons land met prachtige goals, leuke dribbels, hevige fans, stevige controverses en natuurlijk ook onze Rode Duivels. Inderdaad, onze nationale ploeg heeft zich met heel veel gemak geplaats voor de eindronde van deze Wereldbeker. Maar welke kansen heeft België, met onder andere Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, om eind december de beker in de lucht te steken?

Natuurlijk is een voetbaltoernooi zoals het WK2022 in Qatar erg populair voor Sportweddenschappen bij bookmakers zoals Unibet, wil je zelf je kans wagen klik dan op onderstaande banner.

Veel talent vooraan bij de Rode Duivels

Een van de beste voetballers ooit, de Nederlander Johan Cruijff, zei ooit: “Je aanval is de beste verdediging.” Als dat waar is, dan zijn de kansen van ons land om het wereldkampioenschap te winnen zeker niet de minste. Onze grootste sterkte bevindt zich namelijk in de aanvalslinie. We hebben niet alleen maar een aanvaller van wereldniveau maar onze middenvelders behoren ongetwijfeld ook tot de wereldtop:

  • Romelu Lukaku: de topschutter allertijden van onze nationale ploeg heeft misschien niet het beste seizoen bij de Londense club Chelsea achter de terug, maar hij blijft een wereldster en zeker met België een absolute garantie op goals; zal hij de weg naar doel terugvinden met de nationale ploeg?
  • Eden Hazard: onze kleine middenvelder heeft een beetje een vergelijkbaar seizoen achter de rug als zijn maatje in de aanval, maar hij beweert dat hij nu voor het eerst in 2 jaar pijnvrij kan spelen en bij de Rode Duivels is hij altijd de onbetwiste nummer 1 geweest; kan een Wereldbeker met zijn vertrouwde ploegmaats zijn niveau weer naar de top halen?
  • Kevin De Bruyne: wat kan er nog gezegd worden over de absolute generaal van Manchester City? Na een traag begin door een herstellende blessuur, heeft hij zijn hoogste niveau snel teruggevonden waardoor hij ook zijn club heeft kunnen helpen om de Engelse titel weer te pakken (de vierde in vijf jaar trouwens); twijfelt er iemand dat hij deze stijgende lijn gewoon bij de Rode Duivels zal verder trekken?
  • Dries Mertens: de Leuvenaar is niet meer een van de jongsten, maar hij heeft toch weer een mooi seizoen bij de Italiaanse topclub Napoli achter de rug. Hij heeft een paar keer op de bank moeten zitten, maar is toch weer heel bepalend geweest met enkele fraaie doelpunten en bij de nationale ploeg heeft hij nooit teleurgesteld met goals en assists; is Driesje wel even betrouwbaar als in het verleden of is zijn beste periode gewoon voorbij?

De sleutel is onze stabiliteit

Belgie WK2022 Stadion
België WK2022 Qatar

Een van de belangrijkste componenten van onze Belgische ploeg is de ervaring en de stabiliteit. De kern van onze Rode Duivels is tijdens de laatste 10 jaar min of meer onveranderd gebleven. Onze jongens kennen elkaar door en door en hebben al talloze wedstrijden met succes afgerond. Tijdens de oefenwedstrijden of de kwalificatiewedstrijden spelen we niet altijd voetbal van wereldniveau, maar we winnen de meeste van deze wedstrijden wel.

Onze verdediging is misschien ons grootste pijnpunt met spelers die elkaar nog niet zo goed kennen en die misschien niet het niveau halen van een Vincent Kompany of een Thomas Vermaelen, maar met Thibaut Courtois, recente winnaar van de Champions League met Real Madrid, hebben we wel de beste keeper van de wereld in ons doel staan. Dat moet ons toch een voordeel geven!

Onze tegenstanders op het WK 2022

Canada

Als we de kansen van onze Rode Duivels willen bekijken om de Wereldbeker te winnen, moeten we natuurlijk ook naar onze tegenstanders kijken, namelijk Canada, Marokko en Kroatië. Laten we begingen met Canada. Het Noord-Amerikaans land zal op 23 november 2022 de eerste tegenstander zijn van België. 36 jaar na zijn eerste deelname aan een Wereldbeker, is het nu pas de tweede keer dat Canada erbij zal zijn.

Hun bondscoach, John Herdman, ziet dat niet echt als een probleem. Deze Engelsman heeft natuurlijk ook zeer veel ervaring als coach, ook al was dat niet echt op het allerhoogste niveau. Hij heeft 7 jaar lang de nationale damesploeg van Canada gecoacht en ook gedurende 5 jaar de Nieuw-Zeelandse damesploeg. Hij staat nu al sinds 2008 aan het stuur bij de Canadese mannen en hij ziet natuurlijk België als favoriet, maar denkt toch dat Canada zijn kansen zal hebben: “België is uiteraard de favoriet om deze poule te winnen, al durf ik toch vraagtekens te plaatsen bij de collectieve kracht van het team. België heeft heel veel bijzonder goeie voetballers, maar ik heb mijn twijfels of ze echt wel als een ploeg functioneren.”

Marokko

Onze tweede tegenstander in Qatar (27 september 2022) is Marokko met Vahid Halilhodzic, een oude bekende, als coach. Tijdens het WK in Brazilië in 2014 was hij coach van Algerije. De Noord-Afrikaanse ploeg speelde een degelijke wedstrijd maar verloor uiteindelijk 2-1 tegen Hazard en Co. Zijn eigen kansen schat hij niet zo hoog in in wat voor Marokko toch een moeilijke groep is: “Voor Marokko is het een moeilijke loting geworden. Kroatië is de vicewereldkampioen, België speelde vier jaar geleden de halve finale. En ik vind het een heel straffe prestatie van Canada dat ze in voor Mexico en de Verenigde Staten zijn geëindigd in de Noord- en Midden-Amerikaanse zone.”

Kroatië

De moeilijkste tegenstander voor België zal ongetwijfeld Kroatië zijn, met spelers zoals Luka Modric, ploegmaat van Thibaut Courtois bij Real Madrid, en Ivan Perisic, kersverse speler van Tottenham en Antonio Conte. De beide ploegen hebben dus natuurlijk ook veel respect voor elkaar en dat geldt ook voor beide coaches: “De nummers twee en drie van het vorige WK, dat moet een leuke pot opleveren. Ik heb een enorm respect voor wat mijn collega Roberto Martínez met België heeft neergezet. Vier jaar de FIFA-ranking aanvoeren, dat is niet niks. Op het WK in Rusland had hij pech, België verdiende toen niet te verliezen van Frankrijk in de halve finale. Zoals mijn Kroatië in de finale ook de betere ploeg was maar toch de duimen moest leggen.”

Het zal natuurlijk niet eenvoudig zijn voor onze Rode Duivels om Wereldkampioen te worden, zeker omdat het na de poulefase toch altijd een beetje een loterij is. Hetgeen wel alvast zeker is, is dat onze jongens de steun van heel het land nodig zullen hebben.

85 posts
Auteur van dit artikel

Articles
Related posts
Sportweddenschappen

Red Fan bij Circus Sportweddenschappen

Telkens als de Rode Duivels een interland spelen doet Circus Sportweddenschappen speciale acties onder de naam Red Fan. In deze post krijg je een overzicht.
Sportweddenschappen

WK 2022 in Qatar, de promoties

Een overzicht van de verschillende promoties, bonussen en aanbiedingen bij de Belgische sportweddenschappen aanbieders tijdens het wk voetbal 2022 in Qatar.
Sportweddenschappen

Expected goals of xG

Expected goals is een voorspellend model dat gebruikt wordt om elke kans om een goal te scoren te analyseren en de kans dat er werkelijk gescoord wordt. Een xG model berekent voor elke kans de waarschijnlijkheid dat een doelpunt gescoord wordt op basis van hetgeen we over deze kans weten, zoals variabelen die gebaseerd zijn op het evenement of wedstrijd zelf.