Unibet Sport Banner

Sportweddenschappen

Paardenrennen

Sportweddenschappen

Paardenrennen

Ben je een echte paardenliefhebber? Rij je zelf met paarden of neem je zelfs deel aan paardenrennen? Ben je ook een grote fan van online sportweddenschappen? Dan moet je absoluut je kennis van paarden gebruiken om sportweddenschappen te plaatsen bij een van de grote online brokers op de Belgische markt en misschien grote geldbedragen winnen.

Paardenrennen

Een beetje geschiedenis

Paarden worden in sport gebruikt sinds meerdere eeuwen. Zo weet men bijvoorbeeld zeer goed dat et paardenraces plaatsvonden in het Romeinse Rijk. Deze paardenrennen maakten deel uit van de beroemde “Brood en Spelen” waar het volk gratis voedsel kreeg tijdens sportwedstrijden, zoals gladiatorengevechten en dus ook races met paarden. Dit was een van de technieken die de Romeinse keizers gebruikten om het volk rustig te houden.

Maar dat is niet alles. Archeologen hebben in Arabische regionen ook bewijzen gevonden die aantonen dat er snelheidsraces werden georganiseerd met paarden tussen verschillende Arabische stammen.

Maar de oorsprong van de paardensport zoals men het nu kent, ligt in Engeland. Koning James I van Engeland heeft een grote rol gespeeld in het ontwikkelen van de paardensport et van het moderne renpaard. In de 17e eeuw, besloot hij het stamboek van de Engelse Volbloed te sluiten en alleen maar beste paarden met elkaar te kruisen om zo de snelste en moedigste paarden met het grootste uithoudingsvermogen te bekomen. Uit deze periode dateren ook de oprichting van enkele van de bekendste paardenraces in de hele wereld, waarover men later nog zal spreken, zoals de Grand National of de Epsom Derby.

De Engelse Volbloeden werden vervolgens naar Amerika gebracht om daar ook paardenrennen te organiseren. Zo bestaan er nu speciale rennen voor tweejarige paarden en de bekende Triple Crown voor driejarige Volbloeden die bestaat uit de Kentucky Derby, Preakness Stakes en de Belmont Stakes.

In Frankrijk, heeft de paardensport zich ook sterk ontwikkeld met als belangrijkste race de Prix de l’Arc de Triomphe. De laatste 10 jaren hebben de opkomst gezien van een nieuwe acteur in de wereld van de paardenrennen, de Arabische wereld. Een aantal gepassioneerde en zeer rijke sjeiks hebben zeer veel geld geïnvesteerd om zeer goede paarden te ontwikkelen in hun eigen “studfarms”. Zo hebben ze in de laatste jaren vele belangrijke races kunnen winnen en hebben ze hun eigen race kunnen ontwikkelen met de Dubai World Cup in de Verenigde Arabische Emiraten.

De races

Er bestaan in het algemeen twee types van races. Je hebt de vlakkebaanrennen en de hindernissenrennen. In de categorie vlakkebaanrennen heb je nog eens 3 onderdivisies:

 • Handicap-race: in functie van de kwaliteit van het paard, krijgt het een gewicht. De beste paarden zijn de paarden die met een zwaar gewicht verschillende races winnen van verschillende afstanden en in verschillende weersomstandigheden.
 • Stakes-race: voor deze races, moeten de eigenaars grote inschrijfsommen betalen om te kunnen meedoen. Hierdoor wordt het prijzengeld ook veel hoger. Een bekende stakes-race is bijvoorbeeld de Epsom Derby in Engeland.
 • Allowance-race:dit type van paardenrennen is vergelijkbaar met de handicap-race, maar het gewicht dat een paard toegekend krijgt wordt bepaald door leeftijd, prestatie en geslacht.

Naast de vlakkebaanrennen, heb je dus ook de hindernissenrennen. Tijdens dit soort paardenrennen moeten de ruiters na elkaar een bepaald parcours afleggen met hindernissen. Verschillende criteria, zoals snelheid en stijl, bepalen wie er als winnaar uit de race komt. Een voorbeeld van een hindernissenrace is de steeplechase en daarvan is de Grand National de bekendste wedstrijd.

Wedden op paardenrennen

Sinds wanneer mensen op paardenrennen wedden weet men niet zeker. Maar men kan gerust aannemen dat sportweddenschappen op paardenrennen sinds het begin plaatsvonden. Het is namelijk een zeer aantrekkelijk wedgelegenheid voor al de mensen die graag weddenschappen plaatsen op sportwedstrijden. Vandaag, met de opkomst van het internet, kan je bij verschillende online brokers wedden op verschillende races uit de hele wereld en misschien grote bedragen winnen. Laten we eens een kijkje nemen welke online brokers uit de Belgische markt wedmogelijkheden aanbieden voor paardenrennen.

Bingoal Logo

Bingoal

De online broker Bingoal is een grote acteur in de Belgische wereld van online sportweddenschappen. Ze bieden een rijk aanbod van sporten aan waarop men kan wedden, zoals onder meer voetbal, tennis, golf en basketball. Naast deze sporten, kan je bij Bingoal Sportweddenschappen ook op paardenrennen wedden uit verschillende landen:

 • Duitsland: Prix Donautv, Prix Wettsta.de, Prix Found en Prix Bold Eagle.
 • Frankrijk: Prix Carrefour Feurs, Prix Des Belles Demoiselles, Prix De La Place Des Vosges, Prix De La Ville de Feurs, Prix Margouillat, Prix Freia…
 • Noorwegen: Trearingslopp, Välkommen till…
 • Verenigd Koninkrijk: Apprentice Handicap Stakes, Fillies’ Handicap Stakes…
 • Zweden: Agria, Djurförsäkrings lopp, Axevalla Hästkliniks lopp. Synskadakes Riksförbunds lopp…

Je zal bij de online broker Bingoal zeker en vast een wedstrijd vinden waarop je zal kunnen wedden om misschien grote winsten te boeken.

Unibet sportweddenschappen

Unibet

De online broker Unibet is natuurlijk bekend bij alle liefhebbers van online sportweddenschappen. Bij hen kan je ook terecht voor een grote selectie aan sporten uit de hele wereld waarop je weddenschappen kan plaatsen. Maar naast voetbal, wintersporten, surf en snooker, heb je dus ook een grote selectie aan paardenrennen. Zo heb je wedstrijden uit streken van Europa, maar ook uit Zuid-Afrika:

 • Frankrijk: Compiegne
 • Ierland: Curragh
 • Zuid-Afrika: Flamingo Park
 • Verenigd Koninkrijk: Salisbury, Windsor, Yarmouth, Chelmsford City…

Bij Unibet vind je een grote selectie aan paardrennen waarop je kan wedden. Maak dus het juiste weddenschap en win misschien veel geld. Je kan bij deze online broker de races ook live op hun site volgen. Zo zal de spanning nog meer stijgen.

Virtuele paardenrennen

Sommige spelontwikkelaars hebben onlangs een nieuw spel ontwikkeld in verband met paardenrennen. Het gaat om virtuele paardenrennen en deze rennen zijn bij de meeste online brokers beschikbaar. Je volgt dus een virtuele race waarop je kan wedden op je computer of mobile toestel. Het voordeel van deze races is dat ze op elk moment van de dag georganiseerd kunnen worden. Veel plezier en spanning gegarandeerd.

Paardenrennen bestaan al sinds het Romeinse Rijk. Vandaag zijn ze nog steeds heel populair en trekken liefhebbers van online sportweddenschappen aan uit de hele wereld. In België, kan je wedden op paardenrennen onder meer bij Bingoal en Unibet.